What a beautiful world

“Ik wist niet dat de wereld zo mooi was”. Stralend zit ze op haar gehuurde fiets die vastzit aan de mijne, vol verwondering uitkijkend over de knalgele koolzaadvelden… de wereld aan haar voeten.

De vakantie zit erop. De kinderen zijn na ruim twee weken weer naar school. Het is wat stil in huis. Tijd om nog even na te genieten van onze roadtrip door Zweden en Denemarken.

“We gaan op avontuur” zei ik tegen de kinderen voordat we op reis gingen. Via Duitsland maakten we de oversteek naar Zweden. Ons avontuur begon met een overnachting op een grote boot. Om elf uur ’s avonds keken we door een klein raampje en lieten we het vaste land achter ons. Het ‘rust-reinheid-en regelmaat-principe’ moet je echt even loslaten voor zo’n reis. Half twaalf lagen we met z’n 5-en! in twee stapelbedden te slapen, hoe knus! Om vervolgens om half zes in de ochtend te ontwaken en op het dek de aankomst in Zweden te zien. Goodmorning Sweden! Het land van de ongerepte natuur en prachtige vergezichten. Welkom in een oase van rust en schoonheid. We maakten o.a. een tocht op de ferry om vervolgens op knalgele fietsen het eiland te verkennen. We wandelden langs cliffen en zagen de zon bij de pier ondergaan. Gepaard met houten stokken wandelden onze kleine ontdekkingsreizigers over smalle paden, beklommen heuvels en renden er weer af. Lachend het avontuur tegemoet. Zweden: wat ben je mooi!

Via de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, reden we terug. Deze stad met haar (letterlijk) Kleine Zeemeermin was zeker een bezoek waard. We stapten vanuit het rustige Zweden letterlijk de drukte weer in. Deze stad bereik je via een 16 kilometer lange brug, indrukwekkend.

We genoten nog een paar dagen op onze laatste locatie om vervolgens de korte oversteek naar Duitsland te maken. Dit keer een tochtje van 3 kwartier. Onze oudste zei die ochtend verwonderd: ik heb nog nooit eerder ontbeten op een boot. Ik dacht na en zei: dit is voor mama ook de eerste keer.

Want “vroeger” toen mama klein was gingen we niet zo ver op reis. Toevallig was van ons beiden Hardenberg de eindbestemming van onze vakantie. Mijn man en ik hadden elkaar bij wijze van spreken in de zandbak kunnen ontmoeten als we in die tijd op dezelfde camping hadden gestaan.

Mijn eerste reis naar het buitenland was naar Londen met mijn klas van de middelbare school. Ook toen gingen we onder andere met de boot. Er ging letterlijk een wereld voor me open. Het smaakte naar meer. Ik wilde meer zien van de wereld. Meer ontdekken van wat God zo wonderschoon heeft gemaakt.

En om die wereld nu met mijn eigen gezin te mogen ontdekken, voelt als een kers op die heerlijke taart.

‘Wat is de wereld mooi he mama?!’ ‘Ja, lief meisje, de wereld is nog z√≥veel mooier, door jouw ogen gezien!’

1 gedachte over “What a beautiful world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *