Paasverhaal op tafel

Deze week zijn we onderweg naar Pasen. Gisteren was het Palmzondag. En nu volgen Witte donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en dan Pasen.. Maar wat vieren we nu echt op deze dagen? En hoe betrek je je kinderen hierbij?

Vroeger maakte mijn moeder hele mooie kijkdozen voor mij. Ze ging dan aan de slag met lucifersdoosjes en veranderde dan een simpele schoenendoos in een kamer met miniatuur meubeltjes. Als kind komt je fantasie dan echt tot leven. Ik herinner me dit nog goed.

Toen ik dit te leuke idee voor Pasen voorbij zag komen, moest ik aan deze creaties van mijn moeder denken. Je maakt dus een ‘kijktafel’ waarin je de graftuin uiteindelijk verandert in een Paastuin. Simpel met wat zand, steentjes en bijvoorbeeld Playmobil of Lego.

Zo laat je het Paasverhaal echt zien aan de kinderen en maak je het visueel voor ze.

Jezus komt op zijn ezel Jeruzalem binnen. Mensen verwelkomen hem met palmtakken en roepen Hosanna! (Palmzondag) Op de foto zie je dat we dit al hebben nagemaakt.

Donderdag zetten we er een bakje water en kleine handdoeken bij. Jezus waste de voeten van zijn discipelen en vierden samen het Laatste avondmaal.

Bij het graf, van op elkaar gestapelde stenen, kun je een paar dobbelstenen leggen. De soldaten dobbelden om het gewaad van Jezus.

Op vrijdag plaats je het kruis (2 houten takjes vastmaken) en rol je een grote steen voor het graf.

Op zaterdag is het stil…

Op zondag vieren we dat Jezus is opgestaan. De steen is weggerold. De tuin verander je in een fleurige en vrolijke tuin met bijvoorbeeld bloesemtakjes, wat eitjes (nieuw leven) en een voorjaarsbloem aan het kruis. Ook in het zand kun je bloemetjes leggen en een vrolijke kaars aansteken.

Jezus leeft! En dat mag gevierd worden!

Met mn dochter ging ik gisteren al de tuin in op zoek naar kiezelsteentjes en het zand schepten we uit de zandbak. Door het Playmobil is het ook voor onze oudste leuk om naar te kijken. Ook maakten we een pijl waarop de tekst staat ‘Bemin God met alles wat je hebt en je naaste als jezelf’. Deze maak je vast aan een satéprikker en zet je langs het pad.

Alvast een gezegend Paasweekend gewenst!

10 gedachten over “Paasverhaal op tafel

  1. Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks|

  2. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking approximately! Bookmarked. Kindly also talk over with my website =). We may have a hyperlink exchange agreement among us|

  3. Pretty element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I get in fact enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment or even I fulfillment you access constantly quickly.|

  4. Someone necessarily lend a hand to make critically posts I’d state. This is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to create this particular put up amazing. Great task!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *