Voetstappen in het zand

“En daar staat Mijn spoor diep in het zand.

Met dit mooie weer stappen we letterlijk de winter uit. Zelf kan ik daar heerlijk in meegaan. Ik geniet volop van mijn kinderen die lekker buitenspelen, een bakje koffie in het zonnetje, de eerste plantjes die ik gezaaid heb voor onze moestuin of van de was die buiten wappert aan de lijn.

Maar zodra het eind maart is, breekt er ook altijd een drukke tijd aan. De verjaardagen bijvoorbeeld van 2 van onze kinderen én van mijn man die achter elkaar jarig zijn. En dus ben ik druk bezig met alle voorbereidingen zoals het regelen van een kinderfeestje, het bedenken van een traktatie, taarten maken et cetera.

Oók is het de tijd van de voorbereidingen voor Pasen, de Koningsspelen en Koningsdag. Er worden voorstellingen gegeven op school en in de kerk, versierde karren gemaakt, dansjes gerepeteerd, liedjes geoefend en een Koningsontbijt en Paaslunch voorbereid. En ook dáár, kan ik dan helemaal in opgaan.

En zo stappen we de winter uit, de lente tegemoet. Ook in mijzelf bloeien er weer nieuwe indrukken, nieuwe bezigheden en andere taken.

Toch probeer ik tussen al drukke bezigheden door te genieten van het moment. Zoals gisteren toen de twee jongsten met hun blote voetjes in het zand zaten te spelen. Zonder dat ze het zelf door hadden, stond voor mij de tijd even stil. Hun voetstappen lieten een spoor achter en niet alleen in het zand…

Dus vandaag, in het heerlijke voorjaarszonnetje, schrijf ik deze blog. In alle stilte, luisterend en zoekend naar de juiste woorden. Woorden die misschien een voetafdruk bij iemand mogen achterlaten.

Want wat kunnen we ons soms gehaast, opgejaagd en gestresst voelen in de waan van alle dag. Wanneer dat gevoel overheerst, mogen we onze rust vinden in Hem, die ons kracht geeft.

“Want ik droeg je toen jij moe was gestrand. En daar waar je voeten het begaven, daar staat Mijn spoor diep in het zand. “ (uit het lied: Voetstap)

Geniet vooral ook van VANDAAG!

4 gedachten over “Voetstappen in het zand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *