Lach, lees en bewonder!

Vorige week ontving ik van Royal Jongbloed dit mooie, net uitgebrachte, boek om te recenseren. Een boek dat bestaat uit 50 verschillende bijbelverhalen. Wat mij betreft een echte musthave voor gezinnen met jonge kinderen!

Kinderbijbels… we hebben er al heel wat verzameld door de jaren heen. Herkenbaar? Zo hebben we o.a. een bijbel met flapjes voor als ze nog heel klein zijn, een prentenbijbel met prachtige afbeeldingen en een samenleesbijbel voor aan tafel. Dit exemplaar mag niet ontbreken op de plank met kinderbijbels: de ‘Doe maar mee bijbel’. Een boek dat je niet alleen samen leest, maar dat je ook in beweging laat komen. ‘Lach, vecht, huil, bid, dans, lees en bewonder!’

Wat hebben wij nu al een plezier gehad van dit boek. Je roept, fluistert, wijst, doet na (brul als een leeuw of beweeg je mond als een vis) beleeft (doe alsof je achter de tralies zit) en lacht! (hard, luid of zelfs schaterend) Dit laatste gaat eigenlijk vanzelf.

Onze jongste doet alle bewegingen na die hij van ons of van z’n broer en zus ziet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar maar ook zeker nog voor de wat oudere kinderen. Want welk kind vind het nou niet leuk om een standbeeld na te doen? Of te marcheren als een soldaat of te doen alsof je zwemt in een diepe zee.

De bijbelverhalen komen écht tot leven. Als gezin heb je samen zoveel plezier tijdens het lezen ervan. Het houdt de kinderen meer dan anders bij het verhaal, waardoor ze de verhalen ook makkelijker kunnen onthouden en navertellen.

Iedere avond na het eten lezen we een stuk of 3 verhalen uit dit boek! 3???!! Ja! Met 1 verhaal nemen ze nu echt geen genoegen meer!

Doe je ook mee?

3 gedachten over “Lach, lees en bewonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *