Lach, lees en bewonder!

Vorige week ontving ik van Royal Jongbloed dit mooie, net uitgebrachte, boek om te recenseren. Een boek dat bestaat uit 50 verschillende bijbelverhalen. Wat mij betreft een echte musthave voor gezinnen met jonge kinderen!

Kinderbijbels… we hebben er al heel wat verzameld door de jaren heen. Herkenbaar? Zo hebben we o.a. een bijbel met flapjes voor als ze nog heel klein zijn, een prentenbijbel met prachtige afbeeldingen en een samenleesbijbel voor aan tafel. Dit exemplaar mag niet ontbreken op de plank met kinderbijbels: de ‘Doe maar mee bijbel’. Een boek dat je niet alleen samen leest, maar dat je ook in beweging laat komen. ‘Lach, vecht, huil, bid, dans, lees en bewonder!’

Wat hebben wij nu al een plezier gehad van dit boek. Je roept, fluistert, wijst, doet na (brul als een leeuw of beweeg je mond als een vis) beleeft (doe alsof je achter de tralies zit) en lacht! (hard, luid of zelfs schaterend) Dit laatste gaat eigenlijk vanzelf.

Onze jongste doet alle bewegingen na die hij van ons of van z’n broer en zus ziet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar maar ook zeker nog voor de wat oudere kinderen. Want welk kind vind het nou niet leuk om een standbeeld na te doen? Of te marcheren als een soldaat of te doen alsof je zwemt in een diepe zee.

De bijbelverhalen komen écht tot leven. Als gezin heb je samen zoveel plezier tijdens het lezen ervan. Het houdt de kinderen meer dan anders bij het verhaal, waardoor ze de verhalen ook makkelijker kunnen onthouden en navertellen.

Iedere avond na het eten lezen we een stuk of 3 verhalen uit dit boek! 3???!! Ja! Met 1 verhaal nemen ze nu echt geen genoegen meer!

Doe je ook mee?

12 gedachten over “Lach, lees en bewonder!

  1. Very good site you have here but I was wanting to know if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get opinions from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Bless you!|

  2. Great blog right here! Additionally your website so much up very fast! What host are you using? Can I get your associate link for your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol|

  3. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Regards!|

  4. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Kudos|

  5. you are truly a good webmaster. The website loading pace is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve done a wonderful job on this matter!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *