Boekenlegger met een boodschap

Deze boekenlegger kreeg ik een keer cadeau. Met een paar simpele materialen kun je deze mooie boekenlegger ook maken. Wij gingen er vanmiddag mee aan de slag. Een toepasselijke klus op deze (bid)dag.

Benodigheden:

  • 6 clips waarmee je bijvoorbeeld een broodzak kan afsluiten
  • Plakband
  • De kleinste kraaltjes die je maar kunt vinden 🙂
  • Gekleurde touwtjes

Werkwijze:

Eerst de clips in een kruisvorm neerleggen en aan de onderzijde de eerste plakrand bevestigen (plakkant naar boven). Kraaltjes erop leggen, gaatjes naar boven. Stukje touw opplakken en aan de bovenzijde van de boekenlegger ook plakband bevestigen.

Het maken van dit soort simpele knutsels is mij met de paplepel ingegoten. Vroeger knutselde ik al veel aan de keukentafel bij mijn ouders. Heerlijk om dit nu met mijn eigen kinderen ook voort te zetten.

Een mooie eigengemaakte boekenlegger met een nog mooiere boodschap. Toepasselijk in deze lijdenstijd waarin we onderweg zijn en uitzien naar Pasen.

Meteen ook een tip voor een mooie kinderfilm om te kijken in deze (Paas)periode samen met de kinderen: Leeuw van Juda.

Veel kijk- en knutselplezier!

11 gedachten over “Boekenlegger met een boodschap

  1. Thanks for another informative web site. The place else could I get that kind of information written in such an ideal manner? I have a challenge that I’m simply now running on, and I’ve been at the look out for such information.|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *