Doraki: een geschenk, voor jou!

‘Mama, mag ik nog wel iets Doraki door mijn yoghurt? Samen met mijn dochter start ik de dag altijd met een kommetje yoghurt, muesli en honing. Maar sinds een tijdje is er een nieuw ingrediënt aan ons ontbijt toegevoegd, namelijk balsamico. In de yoghurt? vraag je je misschien af. Ik neem je graag even mee op reis…

Onder de Griekse zon, ligt een prachtig eiland Kreta. Daar waar de natuur nog ongerept is: zoals de sinaasappelgaarden, olijfbomen die in bloei staan en waar de geur van lavendel en verse kruiden je haast tegemoet komen.

Twee enthousiaste mama’s raakten verknocht aan dit eiland en vooral aan de gezonde en biologische producten die er verbouwd worden. Samen begonnen zij een paar jaar terug met Doraki, wat ‘geschenk’ betekent in het Grieks. Het geschenk uit Kreta proberen zij hier nu met veel passie en enthousiasme tegen een eerlijke prijs te verkopen.

Ieder jaar bezoeken zij het eiland om er zelf te kunnen proeven, nieuwe producten te vinden en de lokale familiebedrijven te bezoeken.

Eén van de dames heeft zelf 9 jaar op Kreta gewoond en spreekt daardoor vloeiend Grieks. Het contact met de lokale bedrijven verloopt dan ook soepel. Zelf gingen ze jaren geleden terug naar Kreta om een goede olijfolie te vinden. Ze kwamen uit bij Eliva, waar ze de olijven en olies van afnemen. Hierna kwamen ze met steeds meer lokale bedrijven in contact. En werd het assortiment van Doraki uitgebreid met onder andere verse thee, kruiden, wijnen, verzorgingsproducten en balsamico.

De missie van Doraki is om deze eerlijke producten ook tegen een eerlijke, en dus zo laag mogelijke, prijs te verkopen. De lokale bevolking staat erom bekend dat ze oog hebben voor de natuur en er een gezonde leefstijl op nahouden. Niet voor niets dus dat ze hierdoor gemiddeld langer leven. Met behoud van de natuur wordt er geoogst. En dit alles zonder chemicaliën. Puur natuur dus en dàt proef je!

De volgende reis naar Kreta staat alweer gepland. Ook daar zijn ze aan de 40-dagentijd begonnen. ‘Het beloofd weer een bijzondere week te worden.’

Nieuwsgierig geworden naar Doraki en haar producten? Naast een eigen webshop staan ze op verschillende markten, zoals in Frederiksoord en Almere. Ook organiseren ze proeverijen bij hen thuis. Onder het genot van verse thee of een wijntje en zelfgemaakte gerechten vertellen de dames over hun werk en de verschillende producten. De eerstvolgende avond is op 11 april. Aanmelden kan via Doraki!

2 gedachten over “Doraki: een geschenk, voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *