Pompoensoep

Dit weekend kreeg ik van iemand met eigen moestuin een (Japanse) pompoen om uit te proberen. Ik maakte er een lekker soepje van. Echt een aanrader! Ook als basis te gebruiken voor bijvoorbeeld broccolisoep.

Ingrediƫnten: (voor 4p)

 • 1 pompoen (of 2 stronken broccoli)
 • 200 gram spekreepjes
 • 2 grote uien
 • 2 grote zoete aardappelen
 • 2 tenen knoflook
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 el zout
 • Halve eetl peper
 • 1 el kurkuma
 • 1 el paprikapoeder

Bereiding:

Bak de spekjes knapperig en voeg daarna de gesnipperde uien en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de kruiden toe! Stoom dit met een kopje water (5 min).

Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes en voeg dit toe aan de uien. Snijd de pompoen (of broccoli incl steel) in kleine stukjes en voeg het toe samen met het bouillonblokje. Meng het geheel goed met een spatel door elkaar en voeg daarna de kokosmelk met water toe tot alles onder staat.

Doe de deksel op de pan en laat het 20 Ć  30 min koken (af en toe roeren). Pureer daarna het geheel met de staafmixer.

Ik liet de pompoensoep ook even proeven aan de gever van de pompoen: ‘Als ik vanaf nu bij iemand in de tuin een pompoen zie staan, denk ik niet meer, ach wat leuk, maar eerder wat jammer! Je kunt er zulke lekkere soep van maken.’

Eet smakelijk!

12 gedachten over “Pompoensoep

 1. You actually make it seem really easy with your presentation but I find this matter to be actually one thing that I believe I might by no means understand. It sort of feels too complex and very vast for me. I am taking a look ahead on your next submit, I’ll attempt to get the dangle of it!|

 2. Hello there! This post could not be written much better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I am going to send this article to him. Fairly certain he will have a very good read. Thank you for sharing!|

 3. Heya! I know this is somewhat off-topic however I had to ask. Does managing a well-established blog such as yours require a massive amount work? I’m brand new to operating a blog but I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!|

 4. First off I would like to say great blog! I had a quick question that I’d like
  to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing.
  I have had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts out there.

  I do take pleasure in writing but it just seems like
  the first 10 to 15 minutes are usually lost simply just trying to
  figure out how to begin. Any recommendations or tips?
  Thanks! asmr 0mniartist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *