Pompoensoep

Dit weekend kreeg ik van iemand met eigen moestuin een (Japanse) pompoen om uit te proberen. Ik maakte er een lekker soepje van. Echt een aanrader! Ook als basis te gebruiken voor bijvoorbeeld broccolisoep.

Ingrediënten: (voor 4p)

 • 1 pompoen (of 2 stronken broccoli)
 • 200 gram spekreepjes
 • 2 grote uien
 • 2 grote zoete aardappelen
 • 2 tenen knoflook
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 el zout
 • Halve eetl peper
 • 1 el kurkuma
 • 1 el paprikapoeder

Bereiding:

Bak de spekjes knapperig en voeg daarna de gesnipperde uien en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de kruiden toe! Stoom dit met een kopje water (5 min).

Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes en voeg dit toe aan de uien. Snijd de pompoen (of broccoli incl steel) in kleine stukjes en voeg het toe samen met het bouillonblokje. Meng het geheel goed met een spatel door elkaar en voeg daarna de kokosmelk met water toe tot alles onder staat.

Doe de deksel op de pan en laat het 20 à 30 min koken (af en toe roeren). Pureer daarna het geheel met de staafmixer.

Ik liet de pompoensoep ook even proeven aan de gever van de pompoen: ‘Als ik vanaf nu bij iemand in de tuin een pompoen zie staan, denk ik niet meer, ach wat leuk, maar eerder wat jammer! Je kunt er zulke lekkere soep van maken.’

Eet smakelijk!

7 gedachten over “Pompoensoep

 1. You actually make it seem really easy with your presentation but I find this matter to be actually one thing that I believe I might by no means understand. It sort of feels too complex and very vast for me. I am taking a look ahead on your next submit, I’ll attempt to get the dangle of it!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *