Zit je deur nog op slot?

Zonnestralen verlichten onze kamer. Je voelt de warmte ervan door de ramen heen. Het is tijd… tijd om ze open te zetten, onze deuren naar de tuin. Alsof we de zon uitnodigen in ons huis. Kom maar binnen, verwarm ons. Laat je licht maar schijnen. In ons huis, in ons hart en om ons heen…

Ik werd afgelopen weekend bepaalt door onze deur! Waarom, vraag je je misschien af. Allereerst omdat ik vrijdag, nadat ik de oudste twee naar school had gebracht, letterlijk voor een dichte deur stond. Mijn sleutels (zowel van het huis als van mijn auto) en ook mijn mobiel lagen binnen, maar de deur zat op slot!

Even was er een moment van lichte paniek. Wat nu? Met mijn jongste aan mijn hand stond ik even aan de grond genageld. We kunnen niet naar binnen, ik kan niemand bellen en ik kan niet weg met de auto om eventueel de sleutel op te halen. Gelukkig wist ik onze reservesleutel te vinden.

Diezelfde middag opende ik voor het eerst sinds maanden, onze tuindeuren. Een heerlijk gevoel. De zon is warm genoeg om ons huis weer ‘open’ te zetten. Het geeft meteen meer energie en het lijkt wel alsof alles er mooier uitziet nu de zon schijnt.

In de afgelopen weken heb ik mijn eigen “deur” ook open gezet. Eerst voorzichtig op een kier. In vertrouwen, omdat mijn weg die ik moest gaan steeds duidelijker werd. Hetzelfde gevoel van lichte paniek om die eerste stap te zetten, terwijl ik nog voor een dichte deur stond. Maar gelukkig kreeg ik de sleutel in handen om mijn deur open te zetten. Mijn hart werd verwarmd en het Licht kon gaan schijnen. Alles lijkt nog zoveel mooier nu mijn eigen deur is open gegaan.

Nodig Hem uit in je huis, in je hart zodat Zijn licht kan gaan schijnen.

Zit je deur nog op slot?

Liefs

Ps. Zaterdagmiddag schreef ik buiten deze blog. Ik vind het heerlijk om met een schrift op schoot te schrijven, in plaats van achter een scherm te typen. Ik wilde iets schrijven over de deur die op slot was en later openging. Ik keek naar boven en ik bad ervoor, omdat ik niet de juiste woorden kon vinden. Ik schreef vervolgens deze blog. Een paar uur later ontving ik per post onderstaande kaart. Met een slot, een sleutel en… een deur!

16 gedachten over “Zit je deur nog op slot?

 1. Wat een mooie blog. Doet me denken aan mijn zoon (nu 14). Hij draaide van binnen uit de onderste deurknip op slot en ik kon er toen niet meer in. Ik was zo bang. Stel je voor dat hij de trap op zou gaan. Hij kon nog maar net lopen toen. Een buurman is toen via het zolderraam naar binnen geklommen 🙂 Het kwam goed.

  Prachtige toepassing! Heel mooi joh.

 2. Heerlijk vakantie en de dag beginnen met een kop caramelkoffie en je blog. Dat is genieten. Heel mooi en bijzonder om te lezen hoe je bevestiging mocht ontvangen. Zien hoe God werkt, dat is ook genieten!
  Liefs

 3. I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers|

 4. Just want to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply nice and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.|

 5. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site provided us with useful info to work on. You’ve done a formidable activity and our entire community might be thankful to you.

 6. hey there and thank you for your information – I’ve
  certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, as I
  experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading
  instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing
  with Adwords. Well I am adding this RSS to my email
  and can look out for much more of your respective
  interesting content. Ensure that you update this
  again very soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *