Weet je dat de lente komt?

~ Weet je dat de lente komt? Alles loopt weer uit! De eerste zonnestralen, ze tintelen op je huid. De eerste bloemen bloeien, de eerste vogel fluit’ ~ Elly & Rikkert

Maart roert zijn staart, april doet wat ie wil en in mei leggen alle vogels een ei. En februari dan mama? .. euh ja, goeie vraag! Wat is er eigenlijk in februari?

Samen met onze oudste hebben we het over de maanden die gaan komen. Of beter gezegd: de verjaardagen die eraan zitten te komen. Toevallig zijn wij allemaal in het voorjaar jarig en onze dochter is een zomerkind. Onze oudste is al sinds oud en nieuw aan het aftellen naar z’n verjaardag.

Welk rijmpje hoort er dan bij deze maand vraagt m’n zoon. Tja, die is er eigenlijk niet zeg ik tegen hem.

Het doet me denken aan m’n eigen beleving van de seizoenen toen ik zelf nog kind was. Januari en februari waren toch wel echt de saaiste maanden van het jaar. Na de gezellige decembermaand was er een paar maanden ‘niets’. Geen gezellige feestdagen, geen schoolvakantie, maar wel nog steeds korte avonden en veelal nat weer zodat je ook niet echt fijn en lang buiten kon spelen.

Toch kan het ook heel koud zijn in deze maand. Niet voor niets vieren ze in Vlaanderen en het zuiden van Nederland de ‘Dikketruiendag’ in februari. Vorig jaar nog was het echt hartje winter. Geen regen, maar vorst! En dat gewoon in de voorjaarsvakantie. Onze kinderen speelden een week lang buiten. Glijdend op de bevroren slootjes bij ons voor in de weilanden, ijsblokken scheppen en schaatsen op het Veluwemeer! Dat was nog eens een winter!

Februari… het is ook de maand van de liefde, en dus van de warmte. We vieren Valentijnsdag om onze geliefde extra in het zonnetje te zetten. Of zoals vandaag, dat ik de warmte van het eerste voorjaarszonnetje op mijn gezicht voelde toen ik naar school fietste. En terwijl ik achter de wandelwagen liep, zag ik mensen zonder jas werken in de tuin of hun auto wassen. Lentekriebels.. het hangt in de lucht.

Als je goed kijkt, zie je de eerste knoppen al aan de bomen en bloeien de eerste krokusjes in het gras. Ook de eerste lammetjes zijn alweer geboren. En het wordt weer langer licht!

Februari, de belofte dat de lente aanbreekt. God’s belofte dat wat dor en dood is weer levend wordt. Een belofte van nieuw leven.

Een gedeelte van deze blog schreef ik zelfs heerlijk in het zonnetje buiten. De dennenboompjes en uitgebloeide heide buiten verruilde ik vandaag voor blauwe regen en hyacinten. Op de terugweg van school regende het, maar zagen we wel een mooie regenboog als teken van Zijn trouw.

Het kan dus nog alle kanten op met het weer in februari, maar we mogen vasthouden aan de belofte van deze MOOIE! maand: de lente komt!

Liefs

5 gedachten over “Weet je dat de lente komt?

  1. Terrific work! That is the type of info that are supposed to be shared across the internet. Disgrace on Google for not positioning this submit upper! Come on over and visit my website . Thanks =)|

  2. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *