Paaskrans

Al loop ik de hele middag al met lijmvingers rond, het is het waard geweest. Deze krans met kwarteleitjes heeft een mooi plekje gekregen in ons huis. Alvast een beetje voorjaar naar binnen gehaald!

Moeilijk om te maken? Nee zeker niet! Heerlijk in het zonnetje dat vanmiddag naar binnen scheen, alle eitjes opgeplakt. Een ontspannen klusje!

Benodigheden:

  • Dun ijzerdraad
  • Ongeveer 100 kwarteleitjes
  • Een strokrans
  • Bij de bloemist: tillandsia
  • Sterke lijm

Als eerste het ‘groene spul’ (tillandsia) rondom de krans bevestigen met een dun ijzerdraad. Ik gebruikte hetzelfde ijzerdraad als waar ik de pindaslinger van heb gemaakt. Het is niet erg als je het draad nog ziet zitten, want hier kun je juist makkelijker de eitjes op plakken.

En dan is het een kwestie van lijm op de eitjes doen en plakken maar. Ik gebruikte zelf 1 seconde lijm, omdat ik mijn lijmpistool niet zo snel kon vinden. Voordeel is dat het snel en goed blijft zitten. Nadeel is dat je deze lijm niet heel makkelijk van je vingers krijgt.

Als laatste heb ik er nog een doorzichtige slinger met lampjes in gedaan. De winter is nog niet voorbij, dus voor de donkere avonden staat dit nog erg gezellig.

Ik wens je veel knutselplezier!

Liefs

1 gedachte over “Paaskrans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *