Samen op weg gaan

~ Ik ben van mijn lief en mijn lief is van mij ~ (Hooglied 6:3)

Het weekend zit er op. Maar met liefde kijk ik nog even terug op de onze. Wij verbleven twee dagen in de mooie historische stad, Amersfoort.

Een nachtje weg, zonder de kinderen. En dat betekent: een lege achterbank in de auto, urenlang tafelen zonder onderbrekingen, ‘uitslapen’ (nah ja, half 9 was het), maar vooral écht tijd voor elkaar.

Vorig jaar nog namen we onze jongste gezellig mee. Quality time met elkaar, maar ook met onze baby! Even weer ervaren hoe het ook alweer was toen we net papa en mama waren geworden. Het zijn voor mij kostbare momenten die je samen deelt en waar je nog vaak op kunt terugkijken.

Maar met 3 kindjes merk je wel dat er iets meer te regelen valt. Voor de oppas van de kinderen bijvoorbeeld kan het maar zo zijn dat je niet 1 maar 2 logeeradresjes nodig hebt. En is de kans dat 1 van je kids ziek, zwak of misselijk is, ook groter. Zo ook bij ons, de avond voor vertrek kreeg onze dochter flinke koorts. Last minute hebben we de plannen gewijzigd, in plaats van uit logeren kwamen opa en oma bij ons, zodat ze toch fijn thuis kon blijven en in haar eigen bed kon slapen.

Iets wat ik in ieder geval van het moederschap geleerd heb in de afgelopen jaren is geduldig zijn en vooral ook flexibel!

En dan moet ‘moeder gans’ haar nest met kuikens nog verlaten… Nog maar een uur na vertrek stuur ik al een berichtje naar het thuisfront. Toch even checken hoe het gaat. Natuurlijk gaat het goed en als ik eenmaal op de plaats van bestemming ben, kan ik het gelukkig wel loslaten.

Tijd voor elkaar, als man én vrouw. En of dit nu is door samen een hotelletje te pakken, een film te kijken of gezellig thuis een etentje voor twee zodra de kinderen op bed liggen. Het gaat om het samen zijn. Dus leg de mobieltjes aan de kant en geniet vooral van elkaars aanwezigheid.

Want naast mama, ben je ook nog steeds ‘vrouw van’. Jij bent van je lief en je lief is van jou!