Oma’s erwtensoep

Buiten is het gaan sneeuwen. Binnen bij de ‘kachel’ staat de erwtensoep te ontdooien, die we van oma hebben gekregen. Met dit koude weer kan ik echt uitzien naar een heerlijke kom vol dampende erwtensoep.

Een mooie gelegenheid voor het plaatsen van een (h)eerlijk recept: Oma’s erwtensoep. Met liefde gemaakt én dat proef je!

Ingrediënten:

  • 500 gram spliterwten
  • 2 schouderkarbonades
  • 2 rookworsten
  • spekjes (200 gram)
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • bladselderij
  • zout & peper

Spoel de erwten af en doe ze in een grote pan. Voeg hierna de karbonades, de spekjes toe en doe er 2 liter koud water bij.

Breng dit aan de kook en laat het een half uurtje pruttelen. Ondertussen de groentes snijden (klein en fijn snijden).

De schuimlaag die ontstaat in de pan, schep je eruit. Hierna voeg je de gesneden groentes toe. Laat het een poosje pruttelen totdat de erwten uit elkaar vallen.

Haal het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes (bot gooi je uiteraard weg) Snijd de worsten in plakjes en doe ze in de pan. Laat het nog een half uurtje pruttelen totdat de soep de gewenste dikte heeft. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *