Pindaslinger


Kijk eens naar de vogels in de lucht ~ (matth 6:26)

De winter is nu écht begonnen. Stiekem hopen wij dat we de schaatsen binnenkort weer uit het vet kunnen halen. Niet dat ik nou zo’n vervend schaatser ben (was het maar waar). Maar om samen met onze kinderen het krakende ijs van het Veluwemeer op te gaan, is toch echt de moeite waard. Maar daarover hopelijk snel meer.

Dit koude weer zorgt voor de vogels wel voor minder eten. Daarom zijn we  hier thuis aan de knutsel gegaan. Het kost bijna niets en het is heel simpel om te maken. Een gezellige activiteit om samen met je kids te maken.

Benodigdheden:

1 zak doppinda’s
1 spijker
IJzerdraad 

Voor het aanrijgen van de pinda’s gebruikte ik een dun ijzerdraad in plaats  van touw. Hierdoor is de slinger steviger voor de vogels. En kun je er, zoals op de foto te zien is , een hartvorm van buigen. Mooi als decoratie voor bijvoorbeeld op tafel buiten.
Met een spijker kun je simpel gaatjes maken. Onze oudste zoon vond dit wel  een stoer klusje. Met hamer en al ging hij te werk. 🙂

Dochterlief maakte ook nog een mooi vogelhuisje die ze eerst in haar lievelingskleur heeft geverfd. Met wat houtlijm kun je bovenop het huisje wat vogelzaad plakken. Ook leuk als activiteit voor bijvoorbeeld een kinderfeestje!

Wij genieten nu vanuit ons huis van deze leuke creaties en zien er dagelijks  vogeltjes van snoepen. Een mooi gezicht!

Veel knutselplezier!

12 gedachten over “Pindaslinger

  1. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.|

  2. This design is steller! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *