Love came down

“It’s the most wonderful time of the year”. December, de maand waarin er zoveel te vieren valt. We gaan van Sinterklaas naar Kerst naar oud & nieuw. We eten pepernoten, kerstkoekjes of oliebollen. We kopen cadeautjes, gourmetten samen en steken vuurwerk af. Één en al gezelligheid, toch?!

Zelf kan ik enorm genieten van deze feestelijke maand. Zodra de lampionstokjes van zolder worden gehaald voor Sint Maarten, breekt de gezelligheid los. Onze kindjes, zingend van deur tot deur, in de hoop dat ze wat snoepgoed ontvangen. En dan het uitzien naar de komst van de Sint. Pakjesavond vieren compleet met een mooi gedicht, oh ik houd er zo van.

En zodra de Sint weer terug is naar Spanje, wordt het hoog tijd voor de eerste voorbereidingen voor Kerst. Misschien wat gezellige versieringen in huis? De dagen worden korter, het zijn de donkere dagen voor Kerst. In de kerk en op school steken we de eerste kaarsen aan voor Advent. Licht in het donker. We maken plannen voor de kerst. Waar vieren we het dit jaar?

Toch heeft deze oh zo gezellige maand ook een keerzijde. Het roept voor sommige mensen een gevoel van eenzaamheid op. Er is verdriet omdat er iemand gemist wordt, juist extra in deze feestelijke maand. Ik ken ze, mensen die er als een berg tegenop zien… Misschien door een masker op te zetten en je in te zetten voor van alles en nog wat, lijkt het goed te gaan. Maar het verdriet van binnen blijft.

Love came down! In deze tijd waarin we zo druk kunnen zijn met alle voorbereidingen, is er 1 ding wat we allemaal goed kunnen gebruiken en weer kunnen doorgeven aan elkaar: liefde. De Liefde die met Kerst vanuit de hemel naar beneden kwam, op aarde. Daar, lang geleden, in die stal in Bethlehem, werd Gods liefde tastbaar. Liggend in een kribbe, werd Hij geboren, zo klein en teer. Voor ons, daalde Zijn Liefde neer, voor jou en mij!

En die liefde mogen we uitdelen, omdat zovelen dit goed kunnen gebruiken, juist nu in deze periode. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een kaart sturen aan iemand die eenzaam is of waarvan een dierbare is overleden
  • We kunnen uitdelen door onze spullen te doneren aan een goed doel. Of denk aan een Speelgoedbank waardoor andere kinderen ook een cadeautje mogen ontvangen
  • We kunnen iemand uitnodigen aan onze tafel die alleen is of het moeilijk heeft
  • Of breng een bezoek aan een ouder iemand of geef een kerstattentie om te laten weten dat er aan ze gedacht wordt

Wij mogen ook dat Lichtje in het donker zijn. Liefde kwam voor ons naar beneden met Kerst, dus ook voor jou!

20 gedachten over “Love came down

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *