Love to read

Pareltjes zijn het.. je weet wel van die boeken die je vanaf de eerste bladzijde niet meer weg kunt leggen. Het liefst lees je ze in een paar dagen uit, omdat je gewoon niet meer kunt stoppen met lezen. Herkenbaar?

Nu de zomervakantie is aangebroken, is het lezen van een mooi boek één van mijn favoriete bezigheden. Ja zelfs nog meer dan het schrijven van een mooie blog. 😉 In het avondzonnetje met een goed boek is voor mij echt ontspanning.

Sinds een aantal jaren hebben wij een boekenkast in huis. Een kast die mijn man maakte nadat ik een boekenactie had bedacht voor het goede doel. Al mijn boeken haalde ik van zolder. Ik kreeg hierdoor een soort van bibliotheek aan huis. Mijn eigen pareltjes mocht ik gaan verhuren. Het was bijzonder om hierover met mensen in gesprek te gaan en onze leeservaringen met elkaar te delen. De boekenkast is een blijvende herinnering hieraan.

Sinds ik mijn blog heb, mag ik ook af en toe een boek recenseren voor een uitgever. In ruil voor een recensie ontvang ik dan een mooi boek. Een soort van droom die uitkomt.. lezen en schrijven kunnen combineren, waar ik beiden zo van hou. Pareltjes in mijn kast die ook een herinnering worden aan mijn blog.

Pareltjes… bijvoorbeeld Bevrijdende liefde van Francine Rivers. Of de Rome-trilogie van deze zelfde schrijfster. Een absolute aanrader! Of de boeken van Lynn Austin, ik heb ze bijna allemaal. Gisteren las ik nog een boek van haar uit ‘Laatste vlucht’..

Nu ben ik nog maar net begonnen in een boek van een voor mij nog onbekende schrijver. ‘Over bergen heen’ van Charles Martin. Een veelbelovende schrijver moet het zijn. Ik ben benieuwd.

De zomer is gelukkig nog maar net begonnen. En er kunnen altijd nog wat pareltjes bij in de boekenkast. 😉

Geniet fijn van je welverdiende vakantie! Én wie ook van lezen houdt: van een goed boek!

Liefs

5 gedachten over “Love to read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *