Ode aan onze vriendschap

Ooit, lang geleden, ontmoetten we elkaar. Op de middelbare school, we waren een jaar of 15, 16. De één besloot na het behalen van de Mavo door te gaan naar de Havo. De ander stroomde door naar de 4e klas. En weer een ander kwam vanuit een combi-klas in deze 4 Havo-klas terecht.

Toevallig? Onze paden kruisten elkaar en er bloeide een mooie vriendschap op.

Iedere pauze zaten we samen op ‘ons’ bankje. We zongen samen in het schoolkoor, beleefden onze eerste vakantie samen en vierden het behalen van onze diploma’s.

Allemaal gingen we naar het HBO, maar ieder van ons koos een andere richting. Zo verschillend, maar toch zo’n eenheid.

We studeerden, haalden ons rijbewijs, gingen samen uit. De één ging op kamers, de ander niet. Maar we vierden het studentenleven samen.

We reisden de wereld over. Gingen er zelfs werken, en vonden een baan of wisselden van baan. Van scholieren, naar studenten, naar werkende vrouwen.

We vonden alle 5 DE ware! We trouwden en vierden elkaars bruiloften. En niet te vergeten de vrijgezellenfeesten.

Een nieuwe tijd brak aan. Een tijd van hormonen, bolle buiken, kraambezoekjes en genieten van elkaars verlof. Maar liefst 12 kids werden er geboren. 12 schatjes rijker. En 12 verjaardagsfeestjes om ieder jaar weer samen te vieren.

Van werkende vrouwen tot jonge mama’s. Alle 5 mochten we een dochter krijgen. Een nieuwe generatie volgt ons op.

En zo zijn we nu bijna 21 jaar verder. Eind vorig jaar vlogen we naar Valencia om ons 20-jarig jubileum te vieren. Daar deelde ik mijn droom om weer te gaan schrijven, en zie hier het resultaat. Door aanmoediging durfde ik de stap te nemen.

Wat een toeval hè om elkaar ooit zo tegen te komen. Toch?! Ik geloof van niet. Een mens is namelijk niet gemaakt om alleen te zijn.

Dit is mijn ode aan onze vriendschap. Heb jij ook zo’n bijzondere vriendschap? Koester het! Vier elkaars vriendschap. Heb elkaar lief, omdat Hij ons eerst heeft lief gehad.

Smacht jij naar zo’n vriendschap? Kijk eens om je heen. Want hoe verschillend ook, het kan maar zo zijn dat het geen toeval is dat hij of zij op je pad is gekomen. Investeer! Nodig hem of haar eens uit voor een bak koffie en wie weet wat voor moois er ontstaat.

Vrienden zijn er om te koesteren. Omarm ze en zij omarmen jou!

Liefs

2 gedachten over “Ode aan onze vriendschap

  1. ❤ Heel mooie woorden lieve Mor. Dat we onze vriendschap nog maar lang en vaak mogen vieren. Zie je morgen. Nieuwe herinneringen maken. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *