Zomers ontbijtje

Het Pinksterweekend zit er weer op. Wij genoten heerlijk op Opwekking. Samen met ons gezin, met een vriendin en bij familie. Heerlijk op de fiets, omdat we zo fijn dichtbij wonen. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar! Gisteren besloten we om er een ‘rustdag’ van te maken. Thuis wat klusjes doen en in de tuin werken. Wat groeit en bloeit alles he!

In onze kleine moestuin zijn de aardbeien inmiddels ook roodgekleurd. Iedere dag een handjevol aardbeien om te plukken. We ‘snoepen’ er heerlijk van.

Vandaag maakte ik hangop met aardbeiencrumble. De aardbeien gaan gewoon in de oven (ja echt waar! :)) Ik deel hier graag het recept:

Voor de hangop:

Zo simpel om te maken eigenlijk hangop, maar vaak kiezen we voor de makkelijke weg. Toch is dit zoveel leuker en lekkerder om klaar te maken. Ook om samen met je kinderen te doen.

Maak een theedoek nat en wring het uit. Leg de doek op een zeef en zet dit op een kom. Giet nu de yoghurt erover. Het water lekt gedurende een aantal uren uit de yoghurt. Je kiest er zelf voor hoe dik je de hangop laat worden.

Voor de aardbeiencrumble:

Oven voorverwarmen op 200 graden. De bodem van de ovenschaal bedekken met gehalveerde aardbeien.

Dan meng je 100 gram havervlokken/havermout met 50 gram amandelschaafsel, 2 eetlepels kokosolie, 2 theelepels koekkruiden en wat honing.

Roer het geheel door elkaar en leg het bovenop de aardbeien. Daarna 20 minuten in de oven. Laat de crumble eerst goed afkoelen!

Heel simpel! Maar echt super lekker én gezond!! Ook als tussendoortje. Maak af met wat verse munt (uit eigen tuin).

Geniet ervan!

Liefs en een zonnige dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *