Let it rain!

Als ik om mee heen kijk in huis, geniet ik nog na van Moederdag en aansluitend mijn verjaardag. Niet alleen op deze twee dagen, maar vandaag, ruim een week later nog steeds.

Mijn oog valt op de prachtige bos bloemen in de kleuren roze en paars, uitgezocht door mijn dochtertje, in haar lievelingskleuren.

De tekeningen en kaartjes met zelfgeschreven teksten erop doen mij met weemoed terugdenken aan de week waarin onze kids zo druk waren met alle voorbereidingen. Gretig kleurend en schrijvend aan tafel, soms al voordat ik zelf naar beneden kwam.

Bijzonder om deze dagen te beleven nu je zelf moeder bent. Dankbaar ben ik voor 3 schatten van kinderen. Maar elk jaar weer denk ik ook aan de vrouwen waarvan hun stille wens nog niet is vervuld. Of aan die vriendin waarvan haar moeder er niet meer is, een groot gemis. Dan kun je alleen maar stil worden en bidden om kracht.

Nadat ik voor mijn verjaardag een grote aardbeienplant kreeg, leek het me leuk om onze (kleine) moestuin weer klaar te maken. Dus ging ik dit weekend naar het tuincentrum en kocht er allerlei kruiden, tomaten- en sla-plantjes. Compleet met een paar grote zakken potgrond en voeding reed ik met een voldaan gevoel weer terug naar huis. Wat een mooie bestemming voor het gekregen verjaardagsgeld. Uitzien naar wat komen gaat, wat wel en wat juist niet gaat groeien. Om uiteindelijk te kunnen ‘oogsten’. Let it rain!

Samen legden we ons kleine tuintje aan. Alle kruiden aan de muur en alle plantjes in de zwarte grond.

Elke dag mag ik nu voor dit tuintje zorgen. Er naar uitzien wat gaat groeien. Erop vertrouwen dat wat er nu nog niet is, wel komen gaat. Met de juiste hoeveelheid zon, regen en aandacht komt er iets moois tot bloei. Let it rain!

En zo mogen wij ook elke dag vertrouwen dat we er niet alleen voor staan. Soms voelt het misschien nogal leeg in onze ‘tuin’. Soms is het nodig om er te snoeien, al doet het misschien pijn. Soms moeten we zolang wachten op iets wat komen gaat of misschien niet eens zeker is… Soms vergeten we om voldoende water te geven en wordt het dor in onze tuin. En soms is het nodig om op onze knieën te gaan om het onkruid weg te halen.

Maar elke dag weer mogen we erop vertrouwen dat onze tuin zal gaan groeien. In het volle (zon)licht, zorgt Zijn warmte dat we tot bloei mogen en kunnen komen. Hij zorgt voor ons, dag aan dag.

Let it rain!

3 gedachten over “Let it rain!

 1. With havin so much content and articles do you ever run into any
  problems of plagorism or copyright violation?
  My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it looks
  like a lot of it is popping it up all over the web
  without my permission. Do you know any solutions to help reduce content from being stolen? I’d certainly appreciate
  it.

 2. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome site!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *